1 Nisan 2013 Pazartesi

Lazer Epilasyon

 

İnsanlık Tarihi kadar eski "Uzun ince bir yoldur" Yüzümüzde oluşan deformitelere, kırışıklıklara ve sarkmalara çözümler aramak.
Derimiz vücudumuzun en büyük organıdır. Dışarıdan gelebilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik etkilere karsı bizi ilk koruyan kahramanımızdır. Ayrıca ısı alısverişi ve sıvı dengesini sağlamak gibi görevleri vardır.
BOTOX UYGULAMA SÜRESİ VE ETKİ SÜRESİ NE KADARDIR?
Uygulama deneyimli hekim tarafından yapıldıgı zaman ortalama 10 -15 dakika sürmektedir. Etki 3-7 gün içinde ortaya çıkar,kişinin metabolizmasına bağlı olarak 4-6 ay sürmektedir.Etki geçici olmakla birlikte uygulama sayısı arttıkça etki süresi artmaktadır. Botox etkisi geçtikten sonra,uygulama öncesine dönülür ve asla daha kötü bir durum oluşmaz.
Daha Fazla Bilgi için: DR. SERVET KARAYÜN
ULAŞIM: 03124650062

Vücudumuzun çeşitli bölgelerinde oluşan istenmeyen tüylerden kurtulmak için, çeşitli dalga boylarına ve enerjilere sahip lazer cihazlarıyla uygulanan tedavi şeklidir.
Kişinin cilt tipi ve kıl yapısına bağlı olarak çeşitli dalga boylarındaki lazerlerin cildin belli katmanlarına enerji göndererek etki eder.Bu enerji cildi yakmadan seçici olarak kıl köklerine etki eder,böylece enerjiyi (ısı enerjisi) apsorbe eden kıl kökleri tahrip olur.Bunun böyle olmasının sebebi kıl köklerindeki melanin yapısıdır.
Tedavi olacağımız merkezi seçerken nelere dikkat etmemiz gerekir?
Doktor denetiminde sorunun doğru tespıt edilmesi gereklidir.Kullanılan aletlerin markası , çalışma prensibi,temizlik ve hijyene uyulup uyulmadığı,daha önce o kuruluşa giden insanların memnuniyeti,taahhüt edilen vaadlerin gerçekçi olup olmaması,piyasaya göre ücretlendirme durumu(aslında burda en büyük tehlike hiç yapılamıyacak kadar basit bir ücretle bu hizmetin sunumu),oluşabilecek herhangi bir problemde o kuruluşun bu sorumluluğu ne kadar üstlendiği çok önemlidir.
Kaç seans yaptırmalıyım?
Lazer Epilasyon uygulaması esnasında kıl kökleri değişik büyüme evrelerinde (ANOJEN,KATOJEN,TELOJEN) olur.Lazer uygulaması esnasında olgun(anojen) evrede olan kıl kökleri etkilenir.diğer evredeki kıl kökleri etkilenmez, etkilenmeyen kıl köklerinin olgun aktif evreye gelip etkilenmesi için zaman gerektirir.Bundan dolayı 3-4 hafta aralıklarla ortalama 4-6 seans uygulanması gerekmektedir. Kılların kalınlığı kıl ve deri rengi kişiden kişiye hatta aynı kişide farklı bölgelerde bile değişik olmaktadır.Bundan dolayı kesin seans sayısını tahmin etmek mümkün değildir.

Otolog kişinin kendi hücreleri olduğu için yan etkisi yoktur.Ancak uygulandığı bölgede hafif kızarıklıklar ve morarmalar olabilir.Bunlar kısa sürede geçen etkilerdir.
Daha Fazla Bilgi için: DR. SERVET KARAYÜN
ULAŞIM: 03124650062
PRP’NİN AMACI VE ETKİ ŞEKLİ NEDİR?
Aslında yara iyleşmesinde kullanılan bir yöntemdir.Tombositten zengin halde ayrıştırılan plazma verildiği bölgede growth(büyüme)faktörünün salınmasını sağlar.Bu büyüme faktörü vücudun asıl onarıcı fabrikası dediğimiz fibroblast hücrelerini uyarır.Fibroblast hücreleri ise elastik ve kollajenin üretilmesini ve onarıcı etkisini göstermesini sağlar.Ciltte enjekte edildiği bölgede kök hücreleri uyarıp aktif hale getirir.Buda yıpranmış cildin yenilenmesini sağlayıp anti –aging etkisi gösterir.
PRP KİMLERE VE NE SIKLIKLA YAPILIR?
Cildi yıpranmış,sarkık,mat,ince kırışıkları ve lekeleri olan kişilere uygulanır.30 yaş üstü her cilt tipine sağlık ve canlılık kazandırmak için PRP yapılabilir.2-3 hafta arayla toplam3-5 seans uygulanır.Uygulandıktan kısa süre sonra etkisi görülür(1 hafta içinde).En iyi etki 2-3 ay içinde ortaya çıkar. 6 ay-Yılda bir yapılması etkisinin korunması açısından önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder